İNOVASYON ve TEKNOLOJİ
Teknoloji Yönetimi, şirketlerin vizyon ve stratejik hedeflerine ulaşabilmek için teknolojik yeteneklerini yönetme, planlama, geliştirme, yeni teknolojilerin kazanım stratejilerini belirleme, elde edilen teknolojileri koruma ve ticarileştirme faaliyetlerinin tümünü yöneten bir disiplindir.
Teknoloji trendlerin izlenmesi, kazanılacak ve terkedilecek teknolojilerin belirlenmesi, mükerrer teknoloji geliştirme çalışmaların tespit edilmesi, gerçekleştirilecek teknoloji geliştirme çalışmalarının önceliklendirilmesi, teknoloji yol haritasının oluşturulması ve ürün portföy yönetiminin yapılması, teknoloji geliştirme faaliyetlerinin izlenmesi, teknoloji envanterinin çıkarılması ile kurumun teknolojik yetenekleri yönetilebilmektedir.
Teknoloji Yol Haritası ROKETSAN PUSULA üzerinden takip edilmektedir. ROKETSAN PUSULA , Teknoloji Tanımlama Formu (TTF) ERP Uygulaması ile bu formdaki verilerin anlamlandırılıp, analiz edildiği ROKETSAN PUSULA İş Zekası Uygulaması’ndan oluşmaktadır. Onay ve önceliklendirme süreçlerinden geçen teknoloji tanımlama formları 3 yıllık faaliyet planına aktarılmaktadır. Bütçe sistemi ile entegre edilen TTF uygulamasında geçmişte kazanılan teknolojilerin envanteri de oluşturulabilmektedir. Teknoloji yönetimi Sistemi ROTA™ ROKETSAN Teknoloji ve Akademi İş Birliği Platformu’ndan beslenir. Kazanılan teknolojik yetkinlikler fikri haklar ile korunmaktadır.
Ürün olarak geliştirilip, satılması hedeflenen teknolojileri içermektedir. (Füze ve Roket Sistemleri, Uydu Fırlatma Sistemi, Yenilikçi Silah Sistemleri vb.)
Ürünleri oluşturan alt sistem teknolojilerini içermektedir. (Harp Başlığı, İtki Sistemi vb.)
Ürün ve alt sistemlerin geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan temel seviye teknolojileri içermektedir. (Malzeme, Özel Proses, Güç Kaynağı, Sensör Teknolojileri vb.)
Ürünlerin geliştirilmesi için ihtiyaç duyulan altyapı ve sistem seviyesi teknolojileri içermektedir. (Döngüde Donanım Test Altyapısı, Optimizasyon Aracı vb.)
4
Ar-Ge Merkezi
137
Ar-Ge Projesi
2175
Ar-Ge Personeli
Roketsan’da çalışılan Amonyum Dinitramid (ADN) Geliştirilmesi projesi Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından “Teknoloji Geliştirme” dalında Savunma Sanayii Özel Ödülü’ne layık görülmüştür.
6’ncı Özel Sektör Ar-Ge ve Tasarımları Zirvesi’nde Roketsan “Ar-Ge personeli istihdamı” & “Proje Kapasitesi” ödüllerinin sahibi oldu.
Roketsan Ankara Sanayi Odası tarafından “Yaratılan Katma Değer Ödülü”ne layık görülmüştür.
TÜBİTAK HORIZON 2020 Başarı Ödülü.
Elmadağ Yerleşkesi
Ar-Ge Merkezi
Lalahan Yerleşkesi
Ar-Ge Merkezi
Bilkent Cyberpark Yerleşkesi
Ar-Ge Merkezi
Teknopark İstanbul Yerleşkesi
Ar-Ge Merkezi