Tüm Haberler

Türkiye’nin Roket ve Füze Merkezi Roketsan, Yeni Ürünleriyle IDEF’21’e Hazır

17 Ağustos 2021

Türkiye’nin geleceği için özgün, güvenilir ve çığır açan roket ve füze çözümlerinin lideri olmak vizyonuyla çalışmalarını devam ettiren Roketsan, 15’inci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF’21’e, her biri Türk mühendislerin imzasını taşıyan yepyeni ürünleriyle katılıyor. Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, IDEF’21’de 9 ürünü ilk kez sergileyeceklerini belirterek, “Türk savunma sanayisinin gövde gösterisi yapacağı IDEF 2021’de, Roketsan da ürünleriyle ilgi odağı olacak” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Millî Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda düzenlenen IDEF’21, 17-20 Ağustos 2021 tarihleri arasında İstanbul’daki Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Fuar öncesinde basın mensuplarıyla bir araya gelen Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı ve Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Faruk Yiğit ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, firmanın IDEF’21’de gerçekleştireceği çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit: “Roketsan 33 yıldır ülkemizin bekası için canla başla çalışıyor. İhtiyaçlara uygun çözümlerimiz, dinamik ve çevik çalışma sistemimiz ve finansal gücümüzle yüksek kapasiteye sahip bir teknoloji şirketiyiz. Türkiye bugün dünyada çok iyi bir noktada. Biz de Roketsan olarak tüm kabiliyetimizi bu gücü pekiştirmek için kullanıyoruz.

Hava savunma sistemlerimiz, bilindiği gibi katmanlı sistemler. Biz bütün katmanları geliştirmek için çalışıyoruz. Ancak burada milli bir meseleden bahsettiğimiz için sadece Roketsan değil savunma sanayinin tüm paydaşlarının birlikte çalışması ve çözüm üretmesi gereken bir konu. Şu anda hiç konuşulmayan sistemler de var. Belki de SİPER teslim edildiğinde bizim bütün katmanları milli sistemlerle kapladığımızı göreceksiniz.” dedi.

Roketsan Genel Müdürü İkinci, “Türk savunma sanayisi, COVID-19 şartlarında dahi güçlenerek büyümeye devam etti. Şimdi bu gücümüzü tüm dünyaya sergileme zamanı geldi. Roketsan, IDEF’21’de beğeniye sunacağı özgün ürün ve çözümleriyle ilgi odağı olacak. IDEF’21’in tüm ulusal ve uluslararası katılımcılarını ve siz değerli basın mensuplarımızı standımızı ziyaret ederek mühendislikte geldiğimiz noktayı yakından görmeye davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

İkinci, “1.800’den fazlası mühendis olmak üzere 3.400 kişiye ulaşan çalışma arkadaşlarımız ile Türkiye’nin en büyük teknoloji ordusu olmayı hedefleyerek yolumuza devam ediyoruz. Gerektiğinde kendi öz kaynaklarımız ile yürüttüğümüz Ar-Ge çalışmalarıyla ortaya koyduğumuz bu ürünlerin vitrini IDEF’21 olacak. Her sene genişlettiğimiz ürün yelpazemiz ile yeni iş birlikleri geliştirmek ve ülkemizin ihracatına daha fazla katkı sunmak için hazırız” dedi.

İkinci konuşmasında son olarak da: “Malumunuz bizim gemilerimizin yakın hava savunması, ağırlıklı olarak RAM ve Phalanx sistemleriyle gerçekleştiriliyor. SUNGUR Füze’mizin baz olarak alındığı, gemilerimize yakın hava savunma sağlayacak LEVENT sistemimizi, IDEF’21 esnasında sergileyeceğiz. LEVENT’in iki versiyonu olacak. İlk konfigürasyon, geminin üzerindeki elektro-optik ve radar sistemlerini kullanarak; ikinci konfigürasyon ise kendi üzerindeki radar ve elektro-optik sistemleri kullanarak hedefine yönelecek.” İfadelerine yer verdi.

Roketsan’ın Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük roket ve füze tedarikçisi olmaya devam edeceğini de belirten İkinci, bu kapsamda yeni müjdeler vermeye devam edeceklerini de ifade etti.

Roketsan, IDEF’21’e Yeni Ürünlerle Katılıyor

IDEF’21’de Roketsan standını ziyaret eden katılımcılar, 9 yeni ürünü ilk kez görme fırsatını elde edecek. Roketsan, yurt içinde ve yurt dışında sahada başarısını kanıtlamış birçok ürününü de IDEF’21’de sergileyecek. 1465 m2’lik stant alanında ziyaretçilerini ağırlayacak Roketsan, deneyimli ve yetkin kadrosuyla da katılımcılara ürünlerini anlatacak.

MK-82 Genel Maksat Bombasının pilotun kontrolüne hedefine ulaşmasını sağlayan LAÇİN Güdüm Kiti, MAM-T, SUNGUR Silah Sistemi, Türkiye’nin ilk milli ağır sınıf torpidosu AKYA, 324 milimetrelik ORKA torpidosu, METE Lazer Güdümlü Mini Füze, 122 milimetrelik ve 230 milimetrelik füzelere lazer arayıcı başlık kazandırılarak geliştirilen TRLG-122 ve TRLG-230 füzeleri, Yakın Hava Savunma Sistemi (YHSS) LEVENT, Roketsan’ın IDEF’21’de ilk kez beğeniye sunacağı ürünlerden bazıları.

Katılımcılar, 4 gün boyunca 1206 no’lu stantta Roketsan’ın ürünlerini yakından inceleyerek bilgi alabilecek.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.