Tüm Haberler

teenageRS Yaz Okulu Tamamlandı

27 Ağustos 2021

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı – Milli Eğitim Bakanlığı İş Birliği Protokolü kapsamında, Bilim ve Sanat Merkezleri’nde (BİLSEM) öğrenim gören üstün yetenekli lise öğrencileri için Roketsan Akademi tarafından tasarlanan "teenageRS Yaz Okulu" 16-27 Ağustos tarihleri arasında 42 öğrencinin katılımıyla çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Programda, sistem ve alt sistem seviyesindeki füze tasarım ve test süreçleri, mikro uydu fırlatma sistemleri ve roket motorları gibi teknik gelişim içeriklerinin yanı sıra; duygusal zeka, kariyer yönetimi ve geleceğin yetkinlikleri gibi davranışsal gelişim içerikleri de iç eğitmen rolü üstlenen “Geliştiren Roketsanlılar” tarafından öğrenciler ile paylaşıldı.

Yaz Okulu’nun son günü için planlanan “Tesis Turu ve Sertifika Töreni” organizasyonu kapsamında, şu çalışmalar hayata geçirildi:

  • Roketsan Lalahan Tesisi’nde misafir edilen öğrencilerimiz ile tasarım, üretim ve entegrasyon süreçlerimizle ilgili bilgilerin paylaşıldığı atölye ve laboratuvar gezileri gerçekleştirildi.
  • Öğrencilerimizin gelişen dijital dünyada bilinçli bir şekilde hareket etmeleri adına farkındalık yaratmayı hedefleyen “Siber Güvenlik” eğitimi düzenlendi.
  • Çeşitli mühendislik alanlarından çalışanlarımızın kariyer hikayelerine yer verdiğimiz “Kariyer Buluşması” paneli yapıldı.

Gün sonunda ise, öğrencilerimize katılım sertifikaları ve hediyeleri takdim edildi. 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.