Tüm Haberler

ROSET Ekibi Bu Kez Parkurda Ter Döktü

05 Aralık 2021

Roketsan bünyesinde kurulan ROSET (Roketsan Sosyal Etkinlikler Topluluğu) Atletizm Takımımız, Çanakkale’de gerçekleştirilen Uluslararası Gelibolu Maratonu, Nevşehir’de gerçekleştirilen Kapadokya Ultra Maraton ve Balıkesir’de düzenlenen IDA Ultra Maratonu’na katıldı.

Gelibolu Yarımadası Tarihi Alanı’nda 6 Eylül’de gerçekleştirilen Uluslararası Gelibolu Maratonu’nda 2 bini aşkın sporcu ter döktü. Bu yıl altıncısı düzenlenen etkinliğe çalışma arkadaşlarımızdan ise Ergün Kızılaslan, Mustafa Bilgin, Recep Akbaş, Cemil Açıkyıldız, Murat Şahin ve Koray Kuşdemir katıldı.

Maraton; 10 kilometre, 25 kilometre, 42 kilometre ve 1.915 metre Saygı Koşusu şeklinde 4 parkurda koşuldu. Çalışma arkadaşlarımızdan Ergün Kızılaslan 42 kilometre maratonda birinci olurken çalışma arkadaşlarımızdan Mustafa Bilgin ise yarı maraton 50 yaş grubunda birincilik elde etti. Uluslararası Gelibolu Maratonu, madalya töreniyle birlikte sona erdi.

Nevşehir Kapadokya’da 16-17 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen Kapadokya Ultra Maraton’da ise 2 bin 500’ü aşkın sporcu katıldı. 38 kilometre, 63 kilometre ve 119 kilometrelik etaplardan oluşan maratonda Ortahisar, Uçhisar ve Göreme Beldelerinden de geçildi.

Nevşehir’deki maratona katılan takımımız üyelerinden çalışma arkadaşımız Ergün Kızılaslan 322 kişinin katıldığı 119 kilometre maratonda genelde 51’inci, yaş grubunda ise 16’ncı sırada yer alırken yine 119 kilometre maratonda koşan çalışma arkadaşımız Necati Can Uğur genelde 87’nci sırada yer alırken yaş gurubunda 40’ıncı sıraya yerleşti. 630 kişinin katıldığı 63 kilometre kategorisinde koşan çalışma arkadaşımız Mustafa Bilgin, genelde 70’inci ve yaş grubunda 5’inci olurken 1415 kişinin katıldığı 38 kilometrede koşan çalışma arkadaşımız Recep Akbaş ise genelde 44’üncü, yaş grubunda ise 24’üncü sırada yer aldı. Takımımız, maratonunun sona ermesinin ardından Roketsan bayrağımızla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Balıkesir’de bu yıl beşincisi düzenlenen IDA Ultra Maraton’a da Roketsan Atletizm Takımımızdan çalışma arkadaşlarımız Mustafa Bilgin ve Recep Akbaş katıldı.

25 ülkeden 1.700’ü aşkın sporcunun katıldığı maratonda Mustafa Bilgin, 66 kilometre yarı maratonda genelde yirmi sekizinci olurken erkekler 50+ yaş kategorisinde ikincilik elde ederek podyuma çıktı. Recep Akbaş ise 66 kilometre yarı maratonda kırk dördüncü olurken erkekler 40- yaş kategorisinde on yedinci sırada yer aldı.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.