Tüm Haberler

Roketsan, Türkiye’nin Önemli Savunma Sanayi Merkezlerinden Biri Olan Konya’da Ürünlerini Sergiledi

18 Kasım 2021

Türkiye’nin füze ve mühimmat merkezi Roketsan, Konya Savunma Sanayi ve Silah Fuarı’na milli ve özgün ürünleriyle katıldı. Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı ve SaSaD destekleriyle Konya Sanayi Odası ev sahipliğinde düzenlenen fuar, yüzlerce ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

18-20 Kasım tarihleri arasında düzenlenen Konya Savunma Sanayi ve Silah Fuarı, savunma sanayi sektörünün ulusal ve uluslararası lider firmalarını, bu alanda çalışan bilim insanlarını, akademisyenleri, üst düzey kamu yetkililerini, özel sektör temsilcilerini ve sivil toplum kuruluşlarını bir araya getirdi. Bu fuarda savunma sanayi sektörünün lider firmaları ile Konya’da faaliyet yürüten tedarikçi firmalar da bir araya gelerek yeni iş birlikleri için kapıları aralama fırsatı buldu.

Türkiye’nin önemli savunma sanayi merkezlerinden biri olan Konya’da gerçekleştirilecek etkinlikte Roketsan da son teknoloji ürünleri ile yer aldı. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Roketsan; TRLG-230 füzesini, Mini Akıllı Mühimmat Ailesi’nin üyeleri MAM-L, MAM-C ve MAM-T’yi, Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi METE’yi, ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi’ni ve Mikro Uydu Fırlatma Sistemi’ni (MUFS) sergiledi.

Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, firmanın Konya Savunma Sanayi ve Silah Fuarı’na katılımıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, “Savunma sanayimizin önemli tedarikçilerinin yer aldığı Konya’da, böyle bir fuarın gerçekleştirilmesi bizim için çok önem taşıyor. Güçlü bir ekosisteme sahip bir firma olarak biz de bu fuarda yerimizi alarak hem ürünlerimizi tanıtma hem de Konya’daki değerli firmalarımız ile iş birliklerimizi ele alma fırsatı bulduk” ifadelerini kullandı.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.