Tüm Haberler

Roketsan, Dünyanın En Büyük 100 Savunma Firması Arasına İsmini Yazdırdı

09 Ağustos 2022

Roketsan olarak, dünyanın en büyük 100 savunma firmasını sıralayan Defense News Top 100 listesine ismimizi yazdırmayı başardık.

ABD merkezli Defense News dergisi tarafından her yıl açıklanan ve dünyanın en büyük 100 savunma firmasını sıralayan Top 100 listesinin 2022 sıralaması açıklandı. 2021 yılı rakamlarımızla, hazırlanan listeye girmeyi başaran 3 Türk firmasından biri olduk.

İlk kez 2017 yılında girdiğimiz listede, 2019 yılında 89’uncu, 2020’de de 91’inci sırada yer aldık. Pandemi gibi küresel tedarik zincirini daraltan birçok olumsuz etmene rağmen Ar-Ge çalışmalarını, üretimini ve ihracatını başarılı bir strateji ile artırarak devam ettiren firmamız, 2022 sıralamasına 86’ncı sıradan yeniden giriş yapmayı başardı.

Roketsan olarak, 2020’deki 520 milyon dolarlık savunma gelirimizi 2021’de yüzde 42 artırarak 814 milyon dolar seviyesine çıkardık.

Türkiye’nin milli roket ve füze merkezi Roketsan olarak ülkemizi uluslararası arenada temsil etmekten gurur duyuyoruz. 34 yıllık geçmişimizle yerli ve milli ürünler üreterek yurt dışı bağımlılığımızı en aza indirmeyi hedeflediğimiz bu yolda, ülkemizin çeşitli ambargo ve kısıtlamalara karşı dimdik durmasını sağlarken; faaliyetlerimizle de ülke ekonomisine katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması listesinde 2017 yılından bu yana bayrağımızı dalgalandırmak, bizim için büyük bir onur ve motivasyon kaynağı. Bundan sonraki süreçte de daha da güçlenerek yolumuza devam edecek, Ar-Ge çalışmalarımızla birlikte hayata geçireceğimiz önemli adımlarla milli teknolojimizi dünyaya gururla gösterecek ve listenin daha üst basamaklarına hızla tırmanacağız.

Genel Müdürümüz Sayın Murat İkinci'nin konuyla alakalı yaptığı açıklamada:

“Türkiye’nin milli roket ve füze merkezi Roketsan olarak ülkemizi uluslararası arenada temsil etmekten gurur duyuyoruz. 34 yıllık geçmişimizle yerli ve milli ürünler üreterek yurt dışı bağımlılığımızı en aza indirmeyi hedeflediğimiz bu yolda, ülkemizin çeşitli ambargo ve kısıtlamalara karşı dimdik durmasını sağlarken; faaliyetlerimizle de ülke ekonomisine katkı sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyanın en büyük 100 savunma sanayi firması listesinde 2017 yılından bu yana bayrağımızı dalgalandırmak, bizim için büyük bir onur ve motivasyon kaynağı. Bundan sonraki süreçte de daha da güçlenerek yolumuza devam edecek, Ar-Ge çalışmalarımızla birlikte hayata geçireceğimiz önemli adımlarla milli teknolojimizi dünyaya gururla gösterecek ve listenin daha üst basamaklarına hızla tırmanacağız” dedi.

İlgili videoyu izlemek için tıklayınız.

 

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.