Tüm Haberler

ERP Yükseltim Projesi Tamamlandı

27 Kasım 2012

Kurumsal Kaynak Planlama Yazılımı (ERP) R12 yükseltim projesi başarı ile tamamlanmıştır.

01.08.2012 tarihinde başlamış olan Oracle E-Business Suite R12 projesi 104 gün sonra  13.11.2012 tarihinde tamamlanmış bulunmaktadır. Daha önceden kullanılan 11. sürümü 2005 yılında devreye alınmış bulunmaktaydı. 7 buçuk yıllık kullanımın ardından R12 ’ye geçerek Roketsan ERP teknolojik altyapısını daha da güçlendirmiş bulunmaktadır. Projenin gerçekleştiği süre zarfında 4 günlük ERP canlı geçişinin provası 2 kere yapılarak test edilmiş, 146 sorumluluk, 182 ekran, 160 rapor yeniden düzenlenmiştir. Ek olarak, anahtar kullanıcılarla görüşülerek proje kapsamında yapılması gereken iyileştirmeler tespit edilmiş, geri kalan iyileştirmeler ise 2013 iş planına alınmak üzere ayrıca dokümante edilmiştir.

Bu geçişle birlikte edinilen ana kazanımlar:

  • R12 sürümü ile birlikte yeni standart fonksiyonaliteleri kullanılabilecektir. (R11’de olmayıp R12’de olan standart fonksiyonlar fark eğitimlerinde aktarılmıştır.)
  • Standart fonksiyonların ihtiyaçlarımızı daha iyi karşılayabilmesinden ötürü kişiselleştirmelerimizin sayısı azalmıştır. Bu da ERP’de daha az hata ile karşılaşıp Roketsan çalışanlarına daha iyi destek verilebilmesini sağlamaktadır.
  • Bu geçiş ile destek süresi Oracle tarafından nihayetlendirilen eski sürüm yerine Oracle’dan destek alınabilecektir. Ayrıca R12 geçişi ileride yapılacak olan Fusion geçişi için alt yapıyı oluşturmuştur.
  • Tüm sorumluluklar, ekranlar ve raporlar gözden geçirilmiştir. Yönetilebilirliğini ve destek verilebilirliğini artmıştır.
  • ERP’nin teknik altyapısı güçlenmiştir. Kullanılan yeni uygulama sunucusu ile ekranlar arası geçişler daha hızlı yapılabilmektedir.

YÖNETİM BİLGİ SİSTEMLERİ MÜDÜRLÜĞÜ

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.