Tüm Haberler

Roketsan SAHA EXPO’ya Çıkarma Yaptı

10 Kasım 2021

Türkiye’nin roket ve mühimmat teknolojileri üretim merkezi Roketsan, Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi SAHA EXPO’da son teknolojiye sahip ürünlerini sergiledi. 10-13 Kasım’da İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarda, ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi tedarikçileri ile de imza töreni gerçekleştirildi. 15 Şubat 2022’ye kadar ise sanal ortamda devam edecek SAHA EXPO, şimdiden yerli ve yabancı binlerce ziyaretçiyi ağırladı.

Türkiye’nin Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Roketsan, savunma, havacılık ve uzay alanlarındaki en önemli fuarlardan biri olan SAHA EXPO’da onlarca ürününü katılımcılar ile buluşturdu.

İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen fiziki fuarda Roketsan; TRLG-230 Füzesi, ATMACA Gemisavar Füzesi, Levent Yakın Hava Savunma Sistemi, Mini Akıllı Mühimmat ürün ailesinin üyeleri MAM-C, MAM-L, MAM-T, Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi Mete, HİSAR-O Hava Savunma Füzesi, Mikro Uydu Fırlatma Sistemi (MUFS), ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi ve BMC Vuran aracı üzerine entegre edilmiş Sungur Silah Sistemi’ni sergiledi.

 

Roketsan Genel Müdürü İkinci: “Ciromuzu Arttırmadaki En Öncelikli Konularımızdan Biri İhracata Ağırlık Vermek”

Fuar kapsamında düzenlenen fuarda, “Savunma Sanayinde Küresel Etkinlik ve Teknolojik Derinlik Yol Haritası” panelinde Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de konuşmacı olarak yer aldı. Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Celal Sami Tüfekçi'nin moderatörlüğünde gerçekleşen panelde Roketsan Genel Müdürü İkinci, “3.600’ü aşkın çalışanımız ile Türkiye’nin en büyük üçüncü Ar-Ge şirketiyiz. Ar-Ge payımızı arttırmak için ciromuzu arttırmamız büyük önem taşıyor. Ciromuzu arttırmadaki en öncelikli konularımızdan biri ise ihracata ağırlık vermek” ifadelerini kullandı.

Savunma sanayiinde dışa bağımlılığın azaldığını belirten İkinci, “Türkiye’de gerçekleştirdiğimiz önemli çalışmalar var. Bunların başında da kendi ihtiyaçlarımıza en uygun çözümleri ürettiğimiz ve savunma sanayiinde dışa bağımlılığımızı azaltmamızı sağlayan projelerimiz ve ürünlerimiz yer alıyor. Türkiye olarak kendi ürünlerimizi üretebiliyoruz ve bu durum da savaş anında bize dinamizm ve esneklik sağlayacağından büyük önem taşıyor” dedi.

 

ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi Tedarikçileri ile İmzalar Atıldı

Panelin sonunda ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi tedarikçileri Ermaksan Yenilikçi Teknolojiler, Modesis Makine Elektronik & Bilişim Teknolojileri, Anova, Opsin Elektro Optik Sistemler, PRF Ar-Ge ve Meteksan Savunma ile imza töreni gerçekleşti. Törende, Roketsan Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Faruk Yiğit ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci de yer aldı. İkinci, Ar-Ge çalışmalarının sektöre yayılması gerektiğini vurgulayarak bu süreçlerde iş birliği içerisinde çalışmalar yapılmasının daha iyi ürünler ortaya çıkmasına katkı sağlayacağını belirtti.

 

 

Sanal Fuar 15 Şubat 2022’ye Kadar Ziyaret Edilebiliyor

Roketsan, 15 Şubat 2022’ye kadar edecek sanal fuarda ise; Ağır sınıf torpido AKYA, ATMACA Gemisavar Füzesi, BORA Füzesi, Cirit 2.75” Lazer Güdümlü Füze, DSH Denizaltı Savunma Harbi Roketi ve Atıcı Sistemi, alçak ve orta irtifa hava savunma füzeleri HİSAR-A ve HİSAR-O, KARAOK, LAÇİN Güdüm Kiti, Lazer Güdümlü Mini Füze Sistemi Mete, L-UMTAS Lazer Güdümlü Uzun Menzilli Tanksavar Füze Sistemi, UMTAS Uzun Menzilli Tanksavar Füzesi, OMTAS Orta Menzilli Tanksavar Füzesi, Mini Akıllı Mühimmat ürün ailesinin üyeleri MAM-C, MAM-L, MAM-T, Mikro Uydu Fırlatma Aracı (MUFA), hafif sınıf torpido ORKA, Stand-off Mühimmatı SOM ve SOM-J, Sungur Silah Sistemi, TANOK 120 mm Lazer Güdümlü Füze, TEBER-81, TEBER-82, TR-122 Füzesi, TRG-122 Füzesi, TRG-230 Füzesi, TRG-300 Füzesi, TRLG-122 Füzesi ve TRLG-230 Füzesi’ni 3D modelleri ile sergileniyor.

Sanal fuara katılmak isteyenler ayrıntılı bilgiye www.sahaexpo.com adresinden ulaşabiliyor.

Aranacak kelimeyi girin ve "enter" tuşuna basın.
Çıkmak için "ESC" tuşuna basın.